Det kan være meget sjovt at tage på bar eller diskotek, når man trænger til at slå sig løs og feste – men hvis du virkelig vil gøre noget ud af din fest eller fejring, så er det ofte endnu bedre at planlægge en fest derhjemme.

På den måde kan du nemlig selv bestemme musikken, hvem der skal være med, lukketiden og meget mere.

Er du glad for at holde fest, skal du derfor også have et hjem, der giver mulighed for at gøre netop det. Det kan du sagtens få, hvis du går efter indretningselementer og genstande, som både lægger op til fest, og som gør dit hjem lidt lækrere.

Brug en skænk som hjemmebar

Den første genstand, som du kan få stor glæde af, når du vil holde din hjemmefest, er en skænk.

Skænke kan nemlig både pryde dit hjem til hverdag og til fest. Det skyldes ikke mindst, at de kan danne en meget fin ramme om de ting, du gerne vil finde opbevaringsplads til, uden at de skal pakkes alt for langt væk.

På den måde kan du altså have dine yndlingsbøger, dine antikviteter eller måske din vodka og dine shotglas til at stå fremme på en fin og ordentlig måde.

Hvis du derfor gerne vil holde festen i din stue, er der ingen grund til at skulle helt ud i køkkenet for at lave dine drinks. Hvis du udnytter den opbevaringsplads, du får fra din skænk rigtigt, kan den nemlig også komme til at fungere som en form for hjemmebar.

Det eneste der er værd at huske på, når du så vælger din skænk, er, at det måske er en fordel at vælge en skænk i et materiale, der kan holde til, at du eller dine gæster spilder lidt. Udover det må den naturligvis også meget gerne være nem at tørre af.

Lyskæder, LED-strips og diskokugler til belysning

En anden genstand, som kan danne en både hyggelig og festlig ramme om din hverdag og din hjemmefest, er den rette belysning.

Der er intet, der kan gøre et kedeligt rum mere spændende, som det helt rigtige lys. Det gælder altså både til daglig, og når der skal ske noget særligt.

Belysningen behøver slet ikke at koste alverden, og så kan det faktisk også skabe en lidt mere hyggelig stemning i dit hjem, når du ikke lige holder fest, hvis du vælger at investere lidt i belysning.

Noget som du måske allerede har liggende i kassen med julepynt, er en lille lyskæde – men hvem har egentlig nogensinde sagt, at sådan én kun hører julen til? En lyskæde kan også bruges til at skabe en dæmpet belysning, der – afhængigt af om den blinker, om den er i en særlig farve, eller om den bare lyser med et konstant, ensfarvet lys – kan give en festlig eller hyggelig stemning til dit hjem.

Vil du gerne gøre din belysning ekstra festlig, kan du også hænge farvede LED-strips langs loftlister og dørkarme.

Har du mod på det, kan du selvfølgelig også gå hele vejen og hænge en diskokugle op i loftet!

Et bord med plads til alle festens gæster

Selvom der naturligvis skal være mulighed for at danse hele natten, så må du heller ikke glemme at give dine gæster plads til også at sidde ned. Og det skal også gerne være et sted, der ikke er for langt fra dansegulvet eller festens epicenter.

Når du derfor næste gang er på udkig efter et spisebord, så kunne du med fordel overveje at købe et bord med udtræk, så du også kan få plads til alle de mennesker, du kunne finde på at invitere til fest.

Med et bord som dine gæster kan sidde rundt om, bliver der nemlig også mere plads til at spise en festlig middag sammen, til at slappe lidt af og bare snakke, og til at spille festlige spil, når energiniveauet begynder at falde, og I trænger til at puste lidt nyt liv i festen.

Hvis du ikke vil have en masse stole stående om dit spisebord til hverdag, kan du altid vælge at købe klapstole, som nemt kan stilles væk efter festen.

Et godt anlæg til musikken

Endelig kommer vi naturligvis ikke uden om, at du skal have et godt anlæg eller musikafspiller, når du skal holde fest. Der er nemlig ingen god fest uden ordentlig musik.

Der findes masser af forskellige musikafspillere i dag, men mange af os bærer rundt på vores musik i lommen, og derfor er den måske smarteste løsning én, der kan kobles til din mobiltelefon. Det kan ske ved hjælp af fx Bluetooth eller et AUX-kabel fra mobil til afspiller.

Selvom en god bas, der kan mærkes helt ind i brystkassen, virkelig kan sætte gang i festen, så er det måske også en god idé at have mulighed for at skrue ned for den senere på aftenen, så du fortsat kan være gode venner med dine naboer dagen efter.

Det er nemlig sådan, at bassens lavere lydfrekvenser vil rejse meget længere end de højere lydfrekvenser. Det betyder altså, at det er bassen, der først vil kunne gå hen og drive dine naboer til vanvid.

Derfor kan du også med fordel overveje at købe et større musikanlæg med en separat højttaler og subwoofer. På den måde bliver det i hvert fald meget nemmere for dig at skrue både op og ned for de forskellige dele af musikken, der skal være højest.