Sponsoreret af Lead Supply

Festivalsæsonen er et af årets højdepunkter, især for mange unge over hele landet. Men en unik festivaloplevelse kan hurtig blive dyrt. Især, hvis du er ung og på SU, kan det være svært at finde pengene til sommerens mange festivaler. Hvis du ikke har alle pengene stående din konto eller har en høj indkomst, kan det være en rigtig fornuftig idé at spare op i god tid.

Det kan nemlig godt lade sig gøre at spare penge op, selvom du kun har få penge til din rådighed hver måned. Der er heldigvis en række ting, som du selv kan gøre for at spare sikkert op til festivalerne. Optag af nye lån til festivalen kan bl.a. være en mulighed, hvis du mangler penge til at komme afsted for.

I denne guide har vi samlet en lang række gode råd til, hvordan du bedst muligt, kan spare op til en af de mange festivaler, som du har mulighed for at opleve hen over sommeren. Læs med og bliv meget klogere på dine muligheder for at få råd til at tage på festival – og glæd dig allerede nu til den høje stemning, den gode musik og de mange mindeværdige oplevelser en festival kan give dig.

Opret en opsparingskonto

Det kan først og fremmest være en rigtig fornuftig idé at oprette en opsparingskonto, så hurtigt som muligt, hvor du hver måned kan lægge penge til side på. Disse skal udelukkende gå til festivaludgifter, herunder bl.a. billetten, evt. transport, udstyr, samt mad- og drikkevarer.

Dette er god måde at opbygge en solid opsparing til sommerens festivaler. Det er desuden godt at have et mål med din opsparing, der kan øge din motivation. Sæt et klart mål omkring, hvor meget du vil lægge til side hver måned på din opsparingskonto, og hvornår du skal have sparet alle pengene op. Med en opsparingskonto kan du hele tiden følge med i hvor mange penge, du har sparet op og se tallet stige hver måned.

Det kan selvfølgelig være fristende at bruge nogle af pengene fra opsparingskontoen til andre ting. Men her er det vigtig, at du har selvdisciplin, og lader pengene på din opsparing stå uden at røre ved dem. Ellers vil din motivation hurtigt forsvinde og din festivalopsparing gå i vasken.

Tjek din økonomi og spar hvor du kan

Lever du på et stramt budget, kan du med fordel finde sparekniven frem og kigge din økonomi igennem og skære alle overflødige og unødvendige udgifter fra. Har du eks. mange dyre abonnementer på streamingtjenester, magasiner og lignende, kan der her være mange penge at spare. Undersøg markedet og find billigere abonnementer eller drop disse udgifter helt.

Gennemgå også mobilabonnement og dine forsikringer og se om der er yderligere penge at spare på disse poster, der hurtigt kan udgøre en stor del af dine månedlige udgifter. Husk altid på at jo mere du kan spare, jo mere kan du også lægge til side og på den måde spare op til de sjove ting – f.eks. en fed festivaloplevelse.

Drop de dyre udgifter og øg din indtægt

Fastfood og cafébesøg kan være tillokkende, men disse kan samtidig være rigtig dyre poster i dit budget. Der er selvfølgelig ingen, der siger, at du skal droppe disse fornøjelser helt, men med de økonomiske briller på, er der mange penge at spare ved at skære ned på disse udgifter eller droppe dem helt.

Har du en lav månedlig indtægt, kan det også være en løsning at overveje, om du har tid og mulighed for at øge din indtægt. Find et ekstra job eller undersøg om du har mulighed for at få flere timer på dit nuværende arbejde. På den måde kan det gå hurtigere med at få samlet nok penge sammen til festivalen.

Lav et realistisk budget

Et af de bedste spareråd, der findes, er at opstille et realistisk budget. Dette værktøj giver dig overblik over dine indtægter og udgifter, så du langt nemmere kan finde ud af, hvad du bruger dine penge på, og hvor du kan spare.

Et budget har selvfølgelig ingen værdi, hvis du ikke følger det. Du skal derfor sørge for at lave et realistisk og holdbart budget, som du har mulighed for at følge hver måned, hvor du hermed også tager højde for penge til festivalopsparing.

Overvej et lån – hvis det er nødvendigt

Kniber det stadig med pengene, kan et lån være den sidste udvej. Overvej altid nødvendigheden og konsekvenserne ved at optage et lån. Et mindre kviklån til festivalen kan være en hurtig og nem løsning, hvis du er indforstået med alle lånets betingelser og at du selvfølgelig samtidig, har mulighed for at betale lånet tilbage igen.

Brug altid din sunde fornuft, når du overvejer at optage lån og vær ekstra opmærksom på alle lånets omkostninger og skjulte gebyrer, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser.